منتظران ظهور حضرت حجت عج

ولادیمیر پوتین که این روزها کمتر حرف می‌زند، در تازه‌ترین موضع خود که روز سه‌شنبه ابراز شد، گفت که «شک نداردجمهوری اسلامی ایران با برنامه‌ اتمی خود تنها اهداف صلح‌جویانه را دنبال می‌کند و همچون گذشته شواهد و مدارکی حاکی از نقض تعهدات ایران در زمینه منع گسترش سلاح کشتار جمعی وجود ندارد.»


رئیس‌جمهور خونسرد روسیه که در دور جدید ریاست خود بیش از گذشته با سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه امریکا مخالفت می‌کند، تأکید کرد: « رهبری جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بین‌المللی خود در ارتباط با قرارداد منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پایبند خواهد بود.» پوتین که با شبکه انگلیسی زبان راشاتودی گفت و گو می‌کرد، افزود: « ایران همچون دیگر کشورها از حق اجرای برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار است.» وی همچنین گفت: «در رابطه با ایران پرسش‌ها و مسائل هنوز حل نشده وجود دارد، اما در صورت صبر و تحمل و خیر‌خواهی نسبت به یکدیگر می‌توان این مسائل را حل کرد. من شخصاً به ایران احترام می‌گذارم.» 

روسیه به تعهدات نیروگاه بوشهر پایبند است
پس از اینکه خبرهایی منتشر و اعلام شد که مشکلاتی در نیروگاه بوشهر ایجاد شده، ولادیمیر پوتین تصریح کرد: «ما به همه تعهدات بین‌المللی خود به ویژه در مسئله نیروگاه بوشهر پایبندیم. ما این نیروگاه را در ایران تکمیل کردیم و آماده‌ایم به همکاری خود با ایرانی‌ها ادامه دهیم. به ایرانی‌ها پیشنهاد کردیم اورانیوم این کشور در روسیه غنی‌سازی شود، ولی ایرانی‌ها این طرح را رد کردند و مشخص نیست چرا این پیشنهاد را رد کردند. مقامات ایرانی بر این مسئله اصرار دارند که براساس قوانین بین‌المللی غنی‌سازی کنند. درصورتی که ایرانی‌ها قوانین بین‌المللی را نقض نکرده باشند حق دارند از برنامه هسته‌ای صلح آمیز برخوردار باشند و ما نیز از این حق ایران حمایت کنیم، ولی ملاحظات کشورهای همسایه ایران را فراموش نمی‌کنیم.» پوتین همچنین گفت: « ایرانی‌ها بسیار روشنفکر و سیاستمداران این کشور بسیار حرفه‌ای و ماهر هستند و از اختلافات خود با امریکا برای حل و فصل مسائل داخلی خود استفاده می‌کنند. وجود دشمن خارجی باعث یکپارچگی جامعه می‌شود. امریکا نیز از این شیوه استفاده می‌کند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، امریکا با مطرح کردن این مسئله که همچنان خطر خارجی وجود دارد، توانست سیطره خود را بر کشورهای غربی تحمیل کند. واشنگتن همیشه آماده دفاع از متحدان خود در برابر خطرات خارجی است. امریکا از مسئله ایران برای یکپارچه کردن متحدان غربی خود علیه خطرات واقعی یا خطراتی استفاده می‌کند که وجود ندارد.» 

مسکو نگران تحولات خاورمیانه
تحولات خاورمیانه و بحران رو به افول سوریه نیز از جمله مسائلی بود که رئیس‌جمهور روسیه از آن سخن گفت. به گفته وی تحولاتی در سوریه رخ داد و مقامات این کشور باید این تحولات را احساس و اصلاحات را آغاز می‌کردند. در ابتدا چنین اصلاحاتی رخ نداد. ما روابط خوبی با کشورهای اسلامی، ایران و دیگر کشورها داریم. ما نگران تحولات جاری در منطقه هستیم. مصر همچنان با بحران روبه‌روست. آرامش به عراق بازنگشته است و درباره یکپارچگی ارضی این کشور در آینده خوشبین نیستیم. چنین تنش هایی را در یمن و تونس شاهد هستیم. در لیبی درگیری‌های فرقه‌ای و قبایلی وجود دارد. در کل منطقه شاهد درگیری هستیم. برخی از کشورها فکر می‌کنند با استقرار دموکراسی در کشورهای منطقه خاورمیانه می‌توان ثبات و امنیت را در این منطقه مستقر کرد، ولی این دیدگاه درست نیست و باید به سنت‌ها و میراث این کشورها توجه داشت و به دنبال مداخله خارجی نبود. شاید درباره وضع سیاسی رژیم معمر قذافی پرسش هایی وجود داشت، ولی وضع معیشت شهروندان لیبی در زمان قذافی بالاترین سطح در منطقه بود، ولی در حال حاضر شاهد ویرانی این کشور هستیم و همچنان درگیری‌ها و نبرد در لیبی وجود دارد. در صورتی که روسیه همان موضع خود را درباره لیبی این بار درباره سوریه تکرار می‌کرد باید شاهد تکرار درگیری‌های کنونی لیبی در سوریه می‌بودیم. ما شاهد یک هلال تروریسم در افغانستان و پاکستان هستیم و این هلال نزدیک به مرزهای سوریه بوده و باعث نگرانی ما شده است. فعالیت‌های تروریستی آینده زندگی طوایف مختلف را در سوریه تهدید می‌کند. ما می‌خواهیم صلح و امنیت برای همه طوایف در این کشور باشد.
وی افزود: روسیه از ابتدا بر این مسئله تأکید داشته است که باید همه مردم سوریه این فرصت را داشته باشند تا درباره آینده نظام سیاسی سخن بگویند و حقوق و امنیت همه شهروندان این کشور حفظ شود و سپس شهروندان سوری نهادهای جدید خود را ایجاد کنند. با هرج و مرج و درگیری در سوریه نمی‌توان به هدفی رسید. جبهه النصره یکی از گروه‌های اصلی مسلح و مخالف نظام سوریه است. وزارت خارجه امریکا این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است. آیا قرار است چینن گروهی در دولت سوریه مشارکت داشته باشد؟ ما مخالف چنین مسئله‌ای هستیم. مواضع کشورهای غربی در تعامل با این سازمان‌های تروریستی دوگانه است. این کشورها این سازمان‌ها را تروریستی توصیف می‌کنند ولی از سوی دیگر از مبارزه مسلحانه آنان با اسد حمایت می‌کنند.


احتمال کوتاه آمدن از شکایت اس ۳۰۰ به خاطر مسائل استراتژیک
ممکن است ایران در صورت تأمین منافع خود دادخواست عدم تحویل سیستم‌های موشکی پدافند هوایی «اس-۳۰۰» از سوی روسیه را پس بگیرد.
«حسین امیر عبداللهیان» معاون وزیر امور خارجه ایران روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری «ریا‌نووستی» در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا ایران بر پرداخت غرامت عدم تحویل سیستم‌های اس-۳۰۰ از سوی روسیه پافشاری خواهد کرد، گفت: «همکاری‌های مسکو و تهران فقط محدود به موضوع اس-۳۰۰ نیست و دو کشور دارای روابط استراتژیک در حوزه‌های گوناگون هستند. . . چنانکه این موضوع به نحو مطلوب بین دو کشور حل و فصل و نظر جمهوری اسلامی ایران به نحو مناسبی تأمین شود، طبعاً ایران از این موضوع صرف نظر خواهد کرد.»


  • موافقین ۱ مخالفین ۰
  • ۹۲/۰۳/۲۳
  • ۲۰۲ نمایش
  • محمد معین آقاشاهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی